Om Pordrän

Lång erfarenhet av fuktproblematik i hus och mark

Pordrän är ett företag med mycket lång erfarenhet av fuktproblematik i hus och mark. Vår affärsidé är att erbjuda ett komplett system som värmeisolerar, fuktskyddar, torkar ut och dränerar på ett ekonomiskt, enkelt och funktionellt sätt.

Pordrän – originalet

Pordränskivan är ursprungligen en tysk uppfinning och introducerades på marknaden redan i mitten på 60-talet. Den är således originalet och en väl beprövad produkt med dokumenterat bra egenskaper.

Läs mer om funktionerna på sidan Varför Pordrän? Olika användningsområden finns på sidan Lösningar.

Egen fabrik

Med moderna maskiner i egen anläggning i Tullinge söder om Stockholm tillverkar, säljer och distribuerar vi Pordrän till återförsäljare runt om i Norden.

Så tillverkas Pordrän

Pordrän tillverkas av polystyren-granulat som expanderas med hjälp av het vattenånga och då femtiodubblas volymen. Efter en mellanlagring matas kulorna via en blandare in i en härdningsform. Där tillförs ett egenutvecklat lösningsmedelsfritt lim vars uppgift är att binda samman kulorna med varandra och samtidigt skydda dom mot vattenabsorption.

Skivorna passerar sedan genom varmluft och torkar. I tillverkningsprocessen ingår ett återvinningssystem som gör att avfall i samband med produktionen reduceras till i stort sett noll.

Trygga leveranser och fri support

Vi sätter en ära i att alltid leverera som vi har lovat, såväl produkter som support. Har du som kund speciella önskemål hittar vi som regel en gemensam lösning.

Svar på vanliga frågor hittar du här på vår hemsida under Anvisningar & fakta. Behöver du direktkontakt med oss e-post: info@pordran.se eller tel nr: 08 607 32 60.

Auktoriserade entreprenörer

För att säkerställa fullgoda installationer auktoriserar vi installatörer genom vårt utbildningsprogram på Pordrän Academy som lanseras i ny digital version 2024. Läs mer om våra utbildningar inom fukt och Pordräns produkter här.

Behöver du mer support?

Kontakta oss gärna:
Mail: info@pordran.se
Tel: 08 607 32 60